Dołączył: 07 Mar 2008 Dni na forum: 912 Posty: 1603 Skąd: Białystok
Wysłany: 2010-07-27, 00:43 Rose - Szeroki Rapertuar (2010)
01. Jestem Aż Sorrow (prod. Niedro)
02. Roseznanie (skrecz Dj Danek) (prod. Kryhoo)
03. Lazyman (feat. Czarna) (prod. Tdk)
04. Jak To Jest Być Raperem W Tym Miejscu (feat. ADM, DeElron) (prod. MazMazik)
05. BZG (skit) (prod. Rose)
06. Exitus Letalis (prod. Biały)
07. Mam Beke (prod. Paner)
08. Nie Ma I Nie Będzie (prod. Tdk)
09. Do Przodu (skit)
10. Kolejny Rozdział (prod. Kryhoo)
11. Muzyka Miasta (prod. Nowik)
12. Nigdy Nie Byłem (prod. N.o.w.y.)
13. Wschodnia Strona (feat. Pyzdra, Funky Flow, Kadoen) (prod. Niedro)
14. Kurestwo (skit) (prod. Rose)
15. Nie Chcę Twojej Miłości (prod. Tdk)
16. Bez Zasad 2 (skrecz Dj Danek) (prod. N.o.w.y.)
17. Szeroki Rapertuar (prod. Skaju)
18. Outro
19. Zanim Pomyślę (feat. ADM) (prod. Jbl)
Album był tworzony dość długo, kawałki pochodzą z różnych okresów mojej twórczości. Nie będę się rozpisywał, pozdrowię tylko tych którzy przyczynili się do powstania płytki. Czekajcie na LP Raportu, już niebawem. Projekt rose & kadoen nadchodzi! Do zobaczenia na koncertach.
Co do wersji fizycznych - jeśli ktoś jest chętny, proszę o kontakt na mail'a sorrow00@vp.pl (5zł + koszt przesyłki)
Wiek: 17 Dołączył: 07 Lut 2010 Dni na forum: 210 Posty: 367 Skąd: Czerwińsk
Wysłany: 2010-07-28, 19:11
Dobra więc tak, płytkę zassałem z rapida wczoraj, więc miałem całą noc na przesłuchanie płytki, jednak zacznę od roboty wykonanej przez Kark'a, bo jest kozacka, mega okładka, a pomysł kartki na back'u (nie wiem czy Twój czy R-N'a) kozacki, motyw patronatu i w ogóle) Więc dobra, pierwszy krok jakiego mi trzeba do zassania płyty - wygląd zewnętrzny (tak tak, wiem jak to brzmi) - zaliczony.
A zaczynając recenzję płyty, zacznę od bitów - zajebiste! kojarzą mi się z bitami, jakie wykorzystał pyskaty na "pysk w pysk" co do produkcji, najbardziej podoba mi się wykonanie NOWEGO, trzeba to przyznać - bardzo ładnie zlepił. Skity - też na pewno na plus.
No i zapewne to co interesuje Cię najbardziej ... Tamtadadam... Powiem tak - skupiłeś się na świetnych tematach, naprawdę zajebiście pod tym względem, no może nie licząc tego singla "Nie chcę Twojej miłości" (chociaż i tutaj, bardzo fajnie ukazałeś swój stosunek do "niej" oczywiście w "" bo nie wiem o kogo chodzi) Dobrze, że cała płyta nie jest utrzymana w takim prostolinijnym stylu, fajnie kombinujesz z wokalem (ale to też pewnie za sprawą produkcji, w niektórych kawałkach fajnie jest nałożony wokal na wokal) Twoje flow, z Twoim głosem bardzo fajnie idą w parze, momentami troszeczkę przypominasz mi pezeta, z zmodyfikowanym głosem, ale to także idzie na pewno na plus, nie zarejestrowałem w każdym razie żadnego nadganiania bitu, albo czekania na niego. teksty to masakra! w pozytywnym tego słowa znaczeniu, wywarły na mnie większe wrażenie niż teksty na ostatniej płycie OSTR'a ale to pewnie dlatego, ze spodziewałem się po nim czegoś więcej.
Cytat:
Album był tworzony dość długo, kawałki pochodzą z różnych okresów mojej twórczości.
Pomimo tego nie odczułem żadnej różnicy w skillsach na tej płycie, są równe, bardzo fajnie je wykorzystałeś. Płytka jednym słowem mega-mega, jak nie będę miał w co w najbliższym czasie inwestować, to npdp. kupię Twoją płytkę najlepsze kawałki moim zdaniem:
Bez Zasad 2 i Szeroki Repertuar no i do tego drugi singiel, produkcji nowego.
Pozdro!
Ludzie mogli by się sprężyć i wreszcie coś ocenić ...
Wysłany: 2010-07-28, 21:58
Joint3r napisał/a:
no może nie licząc tego singla "Nie chcę Twojej miłości" (chociaż i tutaj, bardzo fajnie ukazałeś swój stosunek do "niej" oczywiście w "" bo nie wiem o kogo chodzi)
troche źle zinterpretowałeś, nie miałem w całym kawałku na myśli jednej osoby, chociaż w niektórych momentach ewidentnie nawijałem o jednej konkretnej raczej chodziło o przedstawienie mojego stosunku do takich właśnie osób. dzięki za opinię.
Wiek: 19 Dołączył: 12 Lip 2009 Dni na forum: 420 Posty: 303 Skąd: Giżycko?
Wysłany: 2010-07-28, 22:00
zasysam sprawdzić dlaczego Sorrow ewoluował w Rose'a
_________________ "Wali mnie tytuł super mc, kumasz to?
Mam dystans do tego, ty żyjesz tym, co?
Ty masz wczutę w h-a-s-ł-o (jakie?)
"Oko za oko, rym za ząb"
Wiek: 16 Dołączył: 17 Mar 2008 Dni na forum: 902 Posty: 844 Skąd: 19 Południk
Wysłany: 2010-07-29, 11:24
Płyta super.. może trochę czasem za dużo tych wstawek z różnych rzeczy ale to aż tak nie przeszkadzało ;] Skit do przodu mi się bardzo spodobał szczególnie Twoje pierwsze intro nawet mam na kompie pełną wersje gdzieś. Progres z Płyty na płytę, a to mi się podoba.. Odwaliłeś Kawał Dobrej roboty, Teksty czasem mnie rozwalają używasz ciekawych porównań i Gratulacje do producentów jak już ktoś powiedział Bit nowego na Nigdy Nie byłem.. jest super ;] no i mogę utożsamiać się z Lazymanem ;] bo też jestem leniem
§2
20. Nie umieszczaj krótkich wypowiedzi typu: "Jaram się.", "Czekam.", "Podbijam", "Skomentuj", "Nie kupię.", "Ściągnę." itp. Nie wnoszą one niczego konkretnego do dyskusji dlatego kasacja takiej wiadomości może nastąpić bez uzasadnienia.
Przesłuchałem póki co 2 razy i jaram się jak głupi, moim zdaniem to zdecydowanie twój najlepszy album. Wszystko mi się tu podoba, od bitów po flow i teksty, które są chyba twoim największym atutem. Poruszyłeś fajne tematy, każdy kawałek jest ciekawy, tak samo skity. Wstawki z filmów też mi nie przeszkadzają, choć może rzeczywiście jest ich trochę za dużo. Ogólnie płyta ma zajebiste wejście, szczególnie podoba mi się "Roseznanie" i to jak umieściłeś tam tytuły wszystkich kawałków na krążku, zajebiste jest też "Jak To Jest Być Raperem W Tym Miejscu" (jaram się refrenem ). No i dobrze że wrzuciłeś jednak na płytę ten kawałek co jest w outro, można się pośmiać, domyślam się że to wszystko było nagrywane na free?
Jeśli chodzi o mój ulubiony kawałek, jest nim zdecydowanie "Szeroki Rapertuar". Jeszcze raz wielkie propsy za album, jaram się twoim rapem bardziej niż 3/4 polskiejs ceny, serio.
Powodzenia w dalszych nagrywkach.
_________________ "Hustlin is the key to success
Money is the key to sex
The life is gettin cash, drinkin Mo', gettin blessed
The games people play
The names people slay
It's just another ordinary day"
Wysłany: 2010-08-05, 00:57
Cali_FCB napisał/a:
No i dobrze że wrzuciłeś jednak na płytę ten kawałek co jest w outro, można się pośmiać, domyślam się że to wszystko było nagrywane na free?
zadziwię cie, ale to nie było free, tzn. tak to wyszło bo tekst spisaliśmy w 5 minut, ale nagraliśmy za pierwszym razem wszyscy (nawet podbitek nie ma) żeby zdążyć na autobus więc jest parę potknięć
zadziwię cie, ale to nie było free, tzn. tak to wyszło bo tekst spisaliśmy w 5 minut, ale nagraliśmy za pierwszym razem wszyscy (nawet podbitek nie ma) żeby zdążyć na autobus więc jest parę potknięć
hehe, ale zajebiście to wyszło. I bym zapomniał wspomnieć o okładce, naprawdę świetnie wykonana, szczególnie tył.
_________________ "Hustlin is the key to success
Money is the key to sex
The life is gettin cash, drinkin Mo', gettin blessed
The games people play
The names people slay
It's just another ordinary day"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum