Dołączył: 29 Lis 2009 Dni na forum: 285 Posty: 127 Skąd: Nowhere
Wysłany: 2010-07-24, 18:33 Bakflip
Bakflip powstał w 2005 roku w Łodzi jako projekt studyjny i miał być tylko sposobem na miłe spędzanie czasu. Z czasem okasało sie jednak, że projekt zaczyna przybierać bardzo ciekawą formę co poskutkowało całkowitym jego przebudowaniem.
Dziś Bakflip to żywi całkiem muzycy i żywi całkiem MC’s. W skład wchodzą: Jasiek Gajdowicz (wok.), Marek Dulewicz (git., wok.), Kamil Klusek (git.), Maciek Lisowski (bas), Marcin Turno (bębny).
Bakflip jest całkowicie pozbawiony ideologicznych przesłań i jest z dala od klasyfikacyjnych nieporozumień polskiej sceny muzycznej. Robią to co lubią i nie zamierzają z nikim, ani niczym walczyć (może poza głupotą i kołtuństwem).
Dyskografia
Ke Ke Ke (2006)
Agent Orange - MaxiSingiel (2008)
12 nędznych ludzi (2008)
Bakflip przygotował wysokoenergetyczny krążek, od którego człowiek nie może się oderwać, '12 nędznych ludzi' to jedna z najlepszych płyt ostatnich lat, to po prostu rewelacyjna płyta, zupełnie świeża, przebojowa, brudna, naturalistyczna, bliska życiu,
skoro ta płyta zrobiła na mnie wrażenie, zabieram się do przesłuchania starszych płyt
polecam
_________________ miłość do muzyki w czasach kryzysu <3
btw. nie znam się na hip-hopie :<
Wiek: 21 Dołączył: 22 Mar 2010 Dni na forum: 171 Posty: 558 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-07-29, 16:07
Dobry skład, aczkolwiek szkoda że nie grają trochę ciężej, z bardziej wyrazistym basem (chociaż nie wiem jakby to pasowało do wokalu Jaśka). Generalnie jaram się mocno plytami. 12NN nieco lepsza od debiutu, ale wszystko trzyma poziom. Dawno nie wracałem do nich, może sobie posłucham za niedługo znów.
_________________ Top Weekly Artists
WE JUGGALOS !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum