Dla mnie nowa płyta Wdowy zapowiada się zajebiście w ogóle jak zobaczyłam kto będzie gościnnie to aż się zdziwiłam ;O i słyszałam ostatni kawałek to dziewczyna idzie bardzo do przodu.
Dla mnie Twoje podejście jest chujowe
zapowiadała się okej, ale jak zobaczyłam okładkę, a potem przesłuchałam, to jest jeden wielki śmiech
oczywiście goście są naprawdę okej, i sama ich cenię
ale ta płyta jest tak chujowa, że nadal utrzymuje się w przekonaniu, że polskie 'raperki' są słabe
_________________ miłość do muzyki w czasach kryzysu <3
btw. nie znam się na hip-hopie :<
proszę nie zarzucać mi seksizmu, mówie to całkiem obiektywnie bez podziału na płcie, ale raperki wogóle sa kiepskie, nie znam amerykańskiej (ew.innego pochodzenia) raperki która choć w połowie dorównywałaby technice moich ulubionych mc's
[ Dodano: 2010-07-29, 13:40 ]
nawet polskich, choć to klasa niżej
Wiek: 19 Dołączył: 23 Cze 2008 Dni na forum: 808 Posty: 1140 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-29, 13:56
Natasza_OlejNick napisał/a:
nie znam amerykańskiej (ew.innego pochodzenia) raperki która choć w połowie dorównywałaby technice moich ulubionych mc's
Eternia
Bahamadia
MC Lyte
Missy Elliot (wczesna twórczośc, ale zawsze)
Apani B
Yarah Bravo
Heather B.
Jean Grae
Tiye Phoenix (ze wskazaniem na nią)
Coś te ksywki Ci mówią??
_________________ I teach game, like people taught it to me,
My personality might not be, what you thought it could be,
See it's easy to walk with me, when it's sunny and warm,
But how many people gon' stay down, through the cold and the storm?
jeszcze lil kim bym tam dodał, bo moim zdaniem to najlepsza z nich, jasne że większość z nich znam, co nie zmienia faktu że w połowie nie są tak dobre jak gdzieś tam dobrze usytuowany mc.
Wiek: 19 Dołączyła: 24 Mar 2009 Dni na forum: 534 Posty: 107 Skąd: Giżycko
Wysłany: 2010-07-29, 14:09
Dragunov napisał/a:
Tiye Phoenix (ze wskazaniem na nią)
propsy za nią
Ogólnie nie jaram się zbytnio polskimi raperkami.
Ale nie powiem, kilka kawałków z płyt WdoWy podoba mi się.
Zdecydowanie wolę zagraniczne MC.
Szczerze ciesze się, że co raz więcej kobiet w Polsce zabiera się za rap.
coraz więcej polskich raperek? hmm gdzie one są? wdowa już od dawna jest w rap biznesie, a znane raperki w polsce można zliczyć na palcach jednej ręki co i tak jest wyczynem bo spytasz przeciętnego Kowalskiego na ulicy słuchającego rapu żeby wymienił 2 polskie raperki to maks co powie to: yyyy.... wdowa? fajnie że dziewczyny chcą też to robić, ale dużo ich nie ma.
Wiek: 19 Dołączył: 12 Lip 2009 Dni na forum: 424 Posty: 305 Skąd: Giżycko?
Wysłany: 2010-08-31, 19:01
Ment0s napisał/a:
Jest pewna młoda raperka w moim miasteczku. Agia, pewnie jej nie znacie dlatego zamieszczam link z twórczością http://www.myspace.com/agiahh
ja znam. Tzn nie znam, ale kojarzę z różnych for i powiem, że nawet fajnie jej to wychodzi.
_________________ "Wali mnie tytuł super mc, kumasz to?
Mam dystans do tego, ty żyjesz tym, co?
Ty masz wczutę w h-a-s-ł-o (jakie?)
"Oko za oko, rym za ząb"
Dołączyła: 29 Lip 2010 Dni na forum: 43 Posty: 61 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-31, 21:13
Ja propsuję Lilu właściwie tylko spośród polskich raperek... Wcześniej do tego stopnia nie interesowałam się kobietami w rapie, że kiedy postanowiłam posłuchać kim właściwie jest WdoWa, pierwszym jej trackiem jaki słyszałam była zajawka płyta Superextra... Załamała mnie. Myślałam że będzie OK, pierwsze wątpliwości napłynęły mi do głowy już na początku klipu, kiedy usłyszałam to "Dzieńdobryyy paniee biiicieeeee". Ojej. Jeszcze pierwsza połowa zajawki była do zniesienia, ale druga NIE. Wg mnie, oczywiście.
Kiedy usłyszałam że na Superextra nagrywa się Eldo, pomyślałam że może jednak coś w niej jest. Przesłuchałam jeszcze kilka tracków i doszłam do wniosku że mogę znieść jej muzykę kiedy ignoruję teksty typu "kiedy prosicie mnie o autograf wtedy czuję się obco bo gwiazd nie możesz dotknąć, gwiazdy masz oglądać" (czy jakoś tak ).
Wysłany: 2010-09-01, 01:21
Co do kobiet w rapie...
Dobrze czasami dla odmiany posłuchać kobiety... ale albo takiej która na prawdę robi szorstki rap i wtedy oceniamy ją bez taryfy ulgowej... albo takiej która właśnie wprowadzi tą wspomnianą kobiecość...
Ogólnie lubię kobiety hehe więc dobrze ich posłuchać, jeżeli chodzi o polski rap ciężko powiedzieć, że jest to mocna scena. Widzę krytykę w stronę Reny według mnie dobra zwrotka w kawałku z Sobotą ciekawe flow. Lilu wiadomo... ciepły głosik ;] Wskazał bym jeszcze na jedną panienkę: ... tyrytyrytyry Kadę... prawie damski O.S.T.R bo zajmuje się bitami(między innymi nawet dla DGE) ale również też nawija sporadycznie...
I tutaj kawałeczek z jej udziałem :
... na końcu jej fenomenalna zwroteczka jak dla mnie...
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum