Przede mną pusta kartka przelewam na nią atrament.
Bo od przelewu krwi wolę przelewać słowa na papier.
Aromat czuć w porcelanie rozluźnienie mnie ogarnia.
Odlecę w przestrzeń z piórem pod tę moc przesłania.
Noc drugim dniem zalewam porcelanę aż po obrzeża.
Pióro od krwi poplamione wciąż biel słowami zakreśla.
Roztargane wiersze pod nogami są już pomarszczone.
Pozbawiłem ich serca mimo że tętnią wciąż wigorem.
Rzuciłem słowa w odmęt nie żal mi wcale atramentu.
Zaczarowane pióro zakreśli nawet tu pseudo poetów.
Rzucam się w pogoń za weną bo inni woleli olimpiadę.
Zamiast błękitnej krwi tętni w moich żyłach atrament.
Piszę dla siebie zatruwam słowa mam na to odtrutkę.
Zamiast bukietu róż złóż mi ten oto wiersz w trumnie.
Rap mnie nakręca w pełni ta noc ze mną tu nie zaśnie.
Ta noc opiera się na bieli papieru piórze oraz aromacie.
Może podchodzić pod wiersz ze względu na przesłanie. Napisałem go przed snem ze względu na zasmakowanie nocnego natchnienia, mimo że preferuję całkiem odmienny styl, niż ten.
Wiek: 18 Dołączył: 18 Lip 2008 Dni na forum: 783 Posty: 14 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2008-07-21, 22:28
jak dla mnie to troszke za smutno, slabo sie rymuje i tak troszke nie widze sensu w tych słowach... ale to tylko moja opinia ( ja tam sie nie znam ) 5/10
jak dla mnie rymy są idealne nadają klimat ... tekst ma moim zdaniem fajne przeslanie taki tejemniczy z koneicznościa zaglebienia sie w to plus praktycznie caly zbudowany na przenosni i z takim podojnym dnem ...
i takie przedstawienie rAPu w najbardziej trafny sposob że wszystko co chcesz powiedziec zapisujesz na kartce by potem kazdy to uslyszał i ze przepelnia to rózne emocje negatywne jak i pozytywne ... ale to tylko moja intepretacja , chciałabym to uslyszeć ... tez czesto w nocy sklejam tego typu teksty tylko ja przekraczam tą granice osobistoci i nie wychodzi to na swiatlo dzienne , bo sa momenty kiedy zwierzam sie kartce i sa te w ktorych chce żeby ta kartka dotarla do sluchaczy ;p
pozdr;)
_________________ We are always Rocksteady!
Riposta Crew.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum